Aanleg tuinen

Voordat ik begin met een tuin aan te leggen, is het toch wel belangrijk om een goed doordacht plan te maken. De tuin wordt opgemeten en er zullen verschillende gesprekken zijn over het definitieve ontwerp. Om te beginnen maak ik eerst een tuinontwerp en wordt er meestal een tekening gemaakt schaal 1:100

Het ontwerp zal bestaan uit: het ontwerp, beplanting plan, maten plan en materiaal lijst. Als laatste maak ik van het geheel een zeer reƫle prijs.

Uitvoering:

Vooraf wordt met de opdrachtgever een periode vastgesteld om de tuin aan te leggen. Soms komt het voor dat de opdrachtgever eigen werkzaamheden moet uitvoeren. Dit kan ook voorkomen tijdens de aanleg.. Dit wordt uiteraard van te voren doorgesproken.
Als eerste zal ik een maatwerk uitvoeren als: waar komen de paden, terrassen, schuttingen en beplantingen. Daarna zal het grondwerk uitgevoerd worden. Dit kan zijn met handkracht, maar kan ook machinaal worden uitgevoerd. Daar waar verharding komt zal vulzand komen en daar waar beplanting komt zal de grond gespit en bemest worden.Verharding wordt meestal bezorgd. Het vulzand wordt aangetrild, de hoogtes worden geplaatst, het vulzand wordt vlak gemaakt, de bestrating wordt gelegd en het geheel wordt afgetrild.
De bouwkundige werkzaamheden zullen dan worden uitgevoerd. Dit kan van alles zijn zoals het plaatsen van schuttingen, bouwen van pergola's, metsel werkzaamheden, plaatsen van molenstenen en/of ornamenten en uiteraard vijveraanleg.


Als laatste zullen de bomen, heesters en planten worden geplant, het gazon kan worden aangelegd. Dit kan zijn door graszoden of graszaad. Na alles netjes te hebben opgeruimd, kan de tuin beginnen te groeien.

Weet echter wel...een tuin is nooit af. Een mooie tuin verdiend altijd goed onderhoud.

De Tuinspecialist.